Obliekame nesmrteľných – vypredávame posledné kusy tričiek Novej synagógy

Chcete za svoj dar na rekonštrukciu Novej synagógy niečo hmatateľné? Alebo niečo, čo môžete niekomu darovať a darovať tak dvakrát? Máme posledné kusy tričiek od siedmich dizajnérov a dávame ich za akýkoľvek dar vo výške aspoň 8eur. Stačí prispieť na www.novasynagoga.sk/zbierka a poslať nám vašu adresu na info@novasynagoga.sk. Ďakujeme!

Máme posledné kusy a nebudeme už dotláčať, preto napíšte len pohlavie (dámske, pánske), veľkosť (S, M, L pre dámske, L, XL a XXL pre pánske) a preferenciu či tmavé (tmavomodré dámske a tmavosivé pánske) alebo svetlé (pieskové dámske, krémové pánske). My vám odpíšeme, aký výber v tejto kombinácii ešte máme. Alebo to nechajte na nás a my vám vyberieme prekvapenie. Osobne si ich môžete pozrieť na Stanici Žilina-Záriečie alebo v galérii Plusmínusnula v Novej synagóge. Limitovanému výberu je prispôsobená cena – “nákladových” 8 eur.

Výzvu o dizajn trička Novej synagógy sme zverejnili v auguste 2012 a prišlo viac než 20 návrhov. Víťazmi ľudového hlasovania o najlepšie grafické návrhy boli Radka Ščepánková, Peter Dlhopolček a Matúš Lelovský. Ich návrhy boli zrealizované – vytlačené na tričká spolu s ďalšími štyrmi, ktoré sme vybrali spomedzi desiatich oslovených grafických dizajnérov a ktorí sa tiež v hlasovaní nestratili – Samo Čarnoký, Palo Bálik, Janka Bálik a Boris Meluš. Aby sme to uzavreli na šťastných sedem motívov. V prvej várke sme ich vytlačili (grafická dielňa a tlač Uutěrky – Martin Krkošek) v rôznych farbách, ako vidíte na obrázkoch vpravo, v druhej várke v roku 2014 sme to zjednodušili na monochrómy. Všetky sú z kvalitnej biobavlny, na vlastnom tele máme vyskúšané, že dlho vydržia. Predávali sa za filantropických 20 eur a bolo ich spolu viac ako 200 a preto sme aj vďaka nim posunuli rekonštrukciu opäť o kúsok vpred.

Na budúci rok plánujeme prísť s niečím novým, ale teraz máte príležitosť stať sa nositeľom posledného z prvých tričiek Novej synagógy. Vyberajte a objednávajte.

nove_tricka_novej_synagogy

Ďakujeme a odfoťte sa potom v novom tričku a dajte vedieť, ako sa nosí.

– – –

Chcete urobiť pre projekt viac?

Najlepšími podporovateľmi sú ale pre projekt kunsthalle v Novej synagóge ľudia, ktorí si nastavia trvalý príkaz v banke. Každý mesiac posielajú symbolickú sumu, ktorá sa v ich mesačnom rozpočte stratí, ale spolu a pravidelnosťou vytvorí veľkú vec – napríklad päť alebo desať eur, no máme už aj takých, čo posielajú viac. Všetci títo ľudia tvoria prvý okruh priateľov a priaznivcov, ktorí raz budú “nesmrteľní”. Viac o možnosti podporiť rekonštrukciu nájdete na
www.novasynagoga.sk/financovanie/verejna-zbierka.

Katarína Gatialová v tričku od Borisa Meluša:

_mg_3287-600x400

Marek Adamov v tričku od Petra Dlhopolčeka:

_mg_3292-600x400

Fedor Blaščák v tričku od Janky Bálik:

_mg_3299-600x400

Róbert Blaško v tričku od Pala Bálika:

_mg_3300-600x400

Jana Poljaková v tričku od Sama Čarnokyho:

_mg_3309-600x400

Ivan Pilný v tričku od Janky Bálik:

_mg_3312-600x400

Magda Kvasnicová v tričku od Radky Ščepánkovej:

_mg_3322-600x400

Gabriel Hartl v tričku od Borisa Meluša:

_mg_3327-600x400

Peter Szalay v tričku od Radky Ščepánkovej:

_mg_3331-600x400

Martin Jančok v tričku od Matúša Lelovského:

_mg_3339-600x400

Peter Snadík v tričku od Matúša Lelovského:

_mg_3349-600x400

Generálny partner

Hlavní partneri rekonštrukcie 2013 – 2014